Wat is Story-me?

Ondernemen om te bouwen aan de toekomst

Een uniek traject voor leerlingen uit het technisch en beroepsonderwijs in de regio Brussel

Meer informatie

Story-me in video

Story-me is een verscheidenheid aan actoren verenigd rond een gemeenschappelijk doel. We hebben een aantal van hen het woord gegeven.

Studenten, opleiders, coördinatoren en leerkrachten kwamen voor de camera langs om het Story-me project uit te leggen.

Ontdek hun getuigenis in beeld door deze video te bekijken.

 

LERARENRUIMTE

In dit gedeelte vinden docenten alle informatie die ze nodig hebben om Story-me te ontdekken en zo eenvoudig mogelijk te implementeren op school. Wees gerust, het is makkelijker dan je denkt! Het team van Story-me staat tot je beschikking om je hierin te ondersteunen.

Deze toegang is uitsluitend voor deelnemende docenten die in het bezit zijn van een toegangscode.

Toegang tot de lerarenruimte

DEELNEMENDE SCHOLEN

Scholen vormen de kern van Story-me dankzij de mobilisatie van docenten, directies en leerlingen. Op dit moment bieden al een tiental scholen in de regio Brussel sinds 2017 de Story-me-modules aan aan hun leerlingen. Bijna 2000 studenten en 120 leraren zijn er al bij betrokken.

Ontdek ze!
Laurence Thiry, Story-me coördinatrice in het Institut Saint-Vincent de Paul (Ukkel – Vorst)
« De ambitie van Story-me heeft me vanaf het begin geprikkeld: jongeren aanleren om zichzelf te leren kennen, om het heft in eigen handen te nemen en om te strijden tegen schooluitval. Dankzij Story-...
Lees meer
Laurence Lievens, directrice van Step2you en leerkracht op de ICHEC Brussels Management School
« Wat tot nu toe ontbrak, was een rode draad doorheen het schoolprogramma die gericht is op het ontwikkelen van een ondernemersgeest en een ondernemerstalent. Vandaag is het namelijk meer dan ooit va...
Lees meer
Najat Kherchouche, lerares in het Collège Roi Baudouin Technique & Professionnel (Schaerbeek)
« Als leerkracht heb ik er altijd van genoten om samen te werken met de gemeenschap om het werk van leerkrachten en leerlingen te verrijken. We hebben inderdaad vernieuwing nodig om verder te gaan en...
Lees meer
Story-me in de schijnwerpers
  Story-me is sinds augustus 2019 geïnstaleerd in de BeCentral coworking area. Om andere bewoners (en de hele wereld!) kennis te laten maken met het Story-me project, stelde het BeCentral team onze coördinatoren de volgende vraag: "Wat is Story-me?". Ontdek hun antwoord in deze video. U zult merken dat Valentine en Florence het leven in roze/bordeau zien, maar maak u geen zorgen, het zijn de kleuren van Story Me die ze luid en duidelijk verdedigen!  
Vul uw nieuwsgierigheid met de Story-me nieuwsbrief !
15/11/2019 Het Story-me team heeft zich begin november heerlijk teruggetrokken in de verworvenheden van dit nieuwe schooljaar 2019 om een nieuwsbrief voor te bereiden die u zal ontspannen. Via de nieuwsbrief wil Story-me ook de lezers informeren over de niet te missen mogelijkheden en elke taalgemeenschap informeren over hoe het programma in de andere taalgemeenschap wordt uitgevoerd. Benieuwd hoe Story-me sinds het begin van het schooljaar 2019 is ingezet op onze partnerscholen? Droomt u ervan iets meer te weten te komen over achter de schermen? De Story-me nieuwsbrief is voor u gemaakt! Ontdek de nieuwsbrief van het begin van het schooljaar en abonneer u onmiddellijk op de volgende.

Alle nieuwsitems