Lockdown nieuwsbrief

Tijdens de lockdown past Story-me zich aan.

Lees snel de actualiteit  in de nieuwsbrief van mei !

Lockdown : talrijke webinars aangeboden door Vlajo

Vlajo vzw biedt leerkrachten de mogelijkheid om hun projecten via webinars te (her)ontdekken. Het is ook mogelijk om deel te nemen aan de online training Train The Teacher ‘Groeigericht evalueren’.

Interesse? Op de website van Vlajo vindt u de data en inschrijvingslinks voor de verschillende webinars en trainingen.

Let op: voor het webinar gewijd aan het project ‘Talent4Change’ is het ook mogelijk om het webinar in replay te bekijken, u hoeft zich alleen maar te registreren via de meegeleverde link.

Het workshop seizoen is begonnen !

 

Het workshop seizoen is begonnen!

Ben je nieuwsgierig naar wat er in onze scholen gebeurt, maar ook naar wat er achter de schermen gebeurt?

Verslind onze nieuwsbrief van maart zonder vertraging!

U kunt zich ook inschrijven via deze link om het volgende rechtstreeks in uw mailbox te ontvangen.

Januari Betekent een nieuwe nieuwsbrief !

Story-me wenst u een prachtig jaar 2020 ter gelegenheid van de januari-nieuwsbrief.

U kunt het lezen via deze link.

U bent jaloers op het feit dat u het niet direct in uw mailbox ontvangt? Schrijf je snel in voor de volgende via deze link!

Story-me in de schijnwerpers

 

Story-me is sinds augustus 2019 geïnstaleerd in de BeCentral coworking area. Om andere bewoners (en de hele wereld!) kennis te laten maken met het Story-me project, stelde het BeCentral team onze coördinatoren de volgende vraag: “Wat is Story-me?”. Ontdek hun antwoord in deze video. U zult merken dat Valentine en Florence het leven in roze/bordeau zien, maar maak u geen zorgen, het zijn de kleuren van Story Me die ze luid en duidelijk verdedigen!

 

Vul uw nieuwsgierigheid met de Story-me nieuwsbrief !

15/11/2019

Het Story-me team heeft zich begin november heerlijk teruggetrokken in de verworvenheden van dit nieuwe schooljaar 2019 om een nieuwsbrief voor te bereiden die u zal ontspannen. Via de nieuwsbrief wil Story-me ook de lezers informeren over de niet te missen mogelijkheden en elke taalgemeenschap informeren over hoe het programma in de andere taalgemeenschap wordt uitgevoerd.

Benieuwd hoe Story-me sinds het begin van het schooljaar 2019 is ingezet op onze partnerscholen?

Droomt u ervan iets meer te weten te komen over achter de schermen?

De Story-me nieuwsbrief is voor u gemaakt!

Ontdek de nieuwsbrief van het begin van het schooljaar en abonneer u onmiddellijk op de volgende.

Er is iets nieuws aan de coördinatie van het project !

Er is iets nieuws aan de coördinatie van het project !

Inderdaad, in de afgelopen weken heeft Florence zich aangesloten bij het Story-me avontuur. De algemene en pedagogische coördinatie wordt daarom nu verzekerd door een shockteam. Valentine en Florence zijn verheugd te kunnen werken als een team om de coördinatie van dit derde en laatste jaar van het proefproject te beheren. Hun missies voor dit komende schooljaar? Ervoor zorgen dat het Story-me programma het best kan worden ingezet in de 10 partnerscholen van het project, het continue verbeteringswerk van alle belanghebbenden vergemakkelijken, verschillende manieren van verbetering testen om te bepalen welke geschikt zijn voor Story-me 2.0., de communicatie binnen en rond het project verbeteren, enz. Ons duo heeft veel werk te doen, maar hun motivatie, aan het begin van het schooljaar, is onfeilbaar!

 

 

Maar dat is niet alles wat er is! Sinds 1 augustus vindt de coördinatie plaats in de BeCentral coworking area. Het is gelegen in het hartje van Brussel en is gehuisvest in de gebouwen boven het centraal station van Brussel. Zo is Story-me toegetreden tot het gloednieuwe onderwijs afdeling dat op 1 juli zijn deuren opende. Valentine en Florence zijn verheugd dat ze de volgende vzw’s en projecten als charmante en inspirerende buren kunnen hebben: Teach for Belgium, Bibliothèques Sans Frontières, EducIT, BeEducation, Mediawijs, enz. Dit is een geweldige kans om geïnspireerd te worden, om uit te wisselen, te leren en samen te werken!

STORY-ME, STAP VOOR STAP

Op 12 juni kwamen de partnerverenigingen samen om samen de animatiemodules beter naar voren te brengen.

Het doel was om de impact van de uitgevoerde acties te optimaliseren, een van de specifieke kenmerken van het Story-Me-project.

TEAMWERK !

De algemene vergadering van het project, waarin de filantropische partners en verenigingen zetelen, kwam samen op 26 juni 2018. Deze bijeenkomst maakte het mogelijk om de balans op te maken van een succesvol eerste schooljaar en de uitdagingen vast te stellen.

De partners concentreerden zich op de projectresultaten met het oog op een voortdurende verbetering en ter ondersteuning van de ondernemerspedagogiek.